Warning: mysql_pconnect() has been disabled for security reasons in /storage/content/44/163244/lr.resursen.net/public_html/wp-content/plugins/proplayer/playlist-controller.php on line 43 Warning: mysql_select_db() expects parameter 2 to be resource, null given in /storage/content/44/163244/lr.resursen.net/public_html/wp-content/plugins/proplayer/playlist-controller.php on line 44 Warning: mysql_pconnect() has been disabled for security reasons in /storage/content/44/163244/lr.resursen.net/public_html/wp-content/plugins/proplayer/playlist-controller.php on line 43 Warning: mysql_select_db() expects parameter 2 to be resource, null given in /storage/content/44/163244/lr.resursen.net/public_html/wp-content/plugins/proplayer/playlist-controller.php on line 44 Lightroom - en resurs för Lightroom användare
logo
vi rekommenderar
Sortera, bedöma och värdera
Sortera, bedöma och värd...
För att verkligen ha nytta av Lightrooms verktyg för att välja och bedöma bilder...
Videotutorial om »Adobe Camera Profiles«
Videotutorial om »Adobe C...
Lär dig hur de nya »Adobe Camera Profiles« enkelt kan förändra hur dina bilder...
Presets till Lightroom
Presets till Lightroom...
onOne Software, som också ligger bakom Genuine Fractals, har kommit med en ny samling...
»Solo Mode«
»Solo Mode«...
Fördelen med »Solo Mode« är att bara en panel i taget kan vara öppen, vilket...
Lightroom i ditt digitala flöde
Lightroom i ditt digitala ...
Den 23 april är det dags för en ny Lightroom-kurs på Svenska Fotografers Förbund...
mest kommenterade artiklarna
artiklar ur samlingarna
Möt människorna bakom Lightroom

Möt människorna bakom Lightroo...

På Lightroom Journal, LRs teamets egen blogg, har de börjat göra små intervjuer med männskorna som vi normalt bara ser namnen på när startbilden i Lightroom dyker upp.
Först ut är Andrew Rahn och vill ni följa honom på Twitter hittar ni honom som @paddlefish.

Sortera, bedöma och värdera

Sortera, bedöma och värdera...

För att verkligen ha nytta av Lightrooms verktyg för att välja och bedöma bilder gäller det att ha ett bra system för sina val. När vi sätter ”stjärnor” på våra bilder så är det bra att göra det med en tanke och inte bara slumpmässigt. Hur vi bestämmer oss för vad våra ”stjärnor” och betyg ska innebära beror helt på vad vi fotograferar och på vilket sätt vi jobbar…

»Adobe Camera Profiles«

»Adobe Camera Profiles«...

Du kanske ofta upplever att Lightrooms standardprofil (ACR 4.4) för kamerakalibreringen inte riktigt stämmer för din kamera. Till exempel det röda kanske är lite för intensivt mot vad det borde vara. För att få till en bättre grundkalibrering har Adobe i år släppt »Adobe Camera Profiles« till Lightroom och Adobe Camera Raw.

Videotutorial om »Adobe Camera Profiles«

Videotutorial om »Adobe Camera ...

Lär dig hur de nya »Adobe Camera Profiles« enkelt kan förändra hur dina bilder ser ut och känns i Lightroom. I den här 14 minuter långa filmen från Adobe TV tar Julieanne Kost oss igenom hela processen.

Mejla bilder ifrån Lightroom

Mejla bilder ifrån Lightroom...

En liten film från Adobe TV där Julianne Kost demonstrerar hur du enkelt skapar en ”export preset” för jpeg-bilder som exporteras från Lightroom och automatiskt hamnar som bilagor i ett mejl i ditt e-postprogram.

Text i en »print template«

Text i en »print template«...

Morethanwords.be har gjort två inspirerande video-tutorials som visar hur du kan få in text i en ”print template” med hjälp av endast Lightroom. I första delen visar de hur vi kan använda oss av ”slideshow modulen” för att skriva text som sedan används i vår template.

Nytt webbgalleri från TTG

Nytt webbgalleri från TTG...

TTG Highslide Galleri Pro är nu klart för leverans från Turning Gate. ”TTG Highslide Galleri Pro” är ett webbgalleri som har många inbyggda funktioner.

Presets till Lightroom

Presets till Lightroom...

onOne Software, som också ligger bakom Genuine Fractals, har kommit med en ny samling presets för Lightroom. Grattissamlingen innehåller 140 presets som bland annat låter dig fixa färgbalans, olika svartvita konverteringar och vinjetteringar.
Det mesta som de olika presetsen kan göra visas i den 25 minuter långa instruktionsvideon som finns på onOnes hemsida. I den finns det [...]

Svartvitt på ett enkelt sätt

Svartvitt på ett enkelt sätt...

Om du enkelt vill kolla hur en bild ser ut i svartvitt så är kortkommandot »V« i »Develop-modulen« väldigt användbart. Det vänder bilden från färg till svartvitt men tyvärr används bara standardinställningen. Det fungerar bra för en snabb ”förhandstitt” men vill du konvertera till svartvitt finns bättre sätt.

»Solo Mode«

»Solo Mode«...

Är du trött på att scrolla mellan till exempel inställningarna »Basic« och »Detail« i »Develop-modulen«? Jobbar du på en bärbar dator får du scrolla nästan hela tiden för att komma åt de olika panelerna. Då kan det vara smart att använda sig av inställningen »Solo Mode«.

« Föregående artikel